![]() |
||||
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2004
|
26-годишен мъж, престоял на остров в продължение на 6 дни, бе спасен и настанен в реанимацията на болницата в Троян.
Това съобщи ръководителят на Троянската спасителна група Петко Шейтанов. На 23 май мъжът се запътил към бунгалото на майка си, което се намирало. То се намирало до биосферния резерват "Стенето", който е пресечен от каньони, информира БГНЕС Предполага се, че вместо по пътеката, която в този сезон е много опасна, мъжът продължил по р. Куманица. Но водите на реката са го завлекли и той се озовал на островче между два каньона. На 25 май четирима спасители се спуснали по реката и открили изгубения турист, който не помнел как се е отзовал на това място. След 10 часа обезводненият и изтощен мъж бил успешно транспортиран до болницата.
And God created the Sun. And then God created the Earth and its mountains, and then He decided that something was missing - so He created POWDER. And then He brought them all together at the mountains of Bulgaria |
|
|
|
|
|
|
|
Member
|
lele maiko!!!tova istina li e?! ![]()
|
|
|
|
|
Филти Мадафака
Дата на присъединяване: Oct 2002
|
Джунгла.....
|
|
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Дата на присъединяване: Mar 2003
|
Abe, tova BG li e???
Иначе аз вярвам, че е възможно - такива прииждания съм виждал в този район. А и реките и каньоните там са наистина брутални... Ама дали е истина, или е доукрасено след малко "троянска сливовица"???
|
|
|
|
|
Guest
|
Истината е малко по друга, младият мъж е тръгнал от х. Дерменкая за семейното бунгало сам и пред хижата го е видяло едно момиче на което той е казал, че отива към това бунгало, момичето след това даде тези сведения на спасителите, те помогнаха да бъде направено правилното търсене в правилната посока. Така четирима спасители намират младежа не на остров, а на малка скаличка в каньона на Малкия казан в резервата "Стенето". Той е изнемощял и няколко пъти е изпадал в безсъзнание, с множество рани по тялото и главата, те му дават първа помощ и заедно с него пренощуват там под дъжда още една нощ. Това за него е четвърта нощ под непрекъснатия дъжд. Само да припомня, че тези дни точно тази река наводни цялото село Черни Осъм. През тази нощ от трите отряда на ПСС - Троян, Тетевен и Ловеч повече от 30 спасители се насочват към мястото на нещастието и рано сутринта започва една много тежка спасителна акция в този изключително труден терен - Малкият казан в резервата "Стенето" е известен със своята непроходимост. Налага се да се правят въжени тролей над буйните реки и по тях да се пренася количката с пострадалия. Междувременно лекари планински спасители са оказали помощ и са включили системи на пострадалия. Транспортирането продължава повече от 10 часа докато се стига до автомобилите. Непрекъснатия дъжд не позволява да се включи хеликоптер за транспорта. Пострадалият е предаден на линейката на Бърза помощ и транспортиран в болницата в Троян и настанен в реанимацията.
|
|
|
|
|
|
Guest
|
аз бях в района на Тетевен и Рибарица 5 дена до към 25-и и небето направо се беше продънило. Толкова вода не съм виждал от години да пада от небето
![]() |
|
![]() |
|
|